Over ons

Mijn passie voor handwerken begon toen ik ongeveer vijf jaar was. Ik heb in verschillende landen gewoond mede door mijn half
Oosterse afkomst. Handwerken kreeg ik op school in Azië en later in Engeland en Nederland. Het was in die tijd een essentieel vak voor meisjes.

mg0010(fotopersonalia).jpg

Tijdens mijn scholing in Engeland heb ik voor mijn O-level eindexamen, ik was toen 15, voor
het vak handwerken een “kindernachtjapon” gemaakt met heel wat handwerkdetails zoals“smockwerk” en handgemaakte knoopsgaten. Helaas is dit door brand tijdens deschoolvakantie verwoest

Zonnekindpoppen ben ik gaan maken toen mijn kinderen in de kleuterklas van de Vrije School
zaten. Er moest immers door ouders vaak geknutseld worden en al heel gauw ontdekte ik hoeleuk het was om met natuurlijke materialen in de vorm van poppen te werken. 

Door het Gilde van Poppenmaaksters ben ik in de wereld van de zonnekindpoppen gekomen.
Na heel wat technieken te hebben geleerd van verschillende bekende poppenmaaksters ben ik af en toe poppen gaan maken in opdracht. Door steeds meer aanschaf van poppenmaterialen werd het vanzelf een “echt poppenatelier” aan huis in mijn woonkamer.

Sinds 2002 wonen wij in een idyllisch huis in Oegstgeest met daaraan grenzend het atelier dat later door groei van het assortiment een winkel is geworden met creatieve artikelen en speelgoed.
 

Kamrin te Kronnie
February 2014 (updated)

 

© 2010 - 2023 Kamrin's Craft Cottage | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel