DOLLY MOrganic

 

                                                                        

From top to bottom: Red Ginger, Light brown, Honey Blonde, Dark Brown, Rust

Pop gemaakt door de poppenartiest Maria Asenavo. Het pruikje is gemaakt van DOLLY MOrganic in de kleur "Red Ginger".

Poppen gemaakt door Maria Asenova. De pruikjes zijn gemaakt van DOLLY MOrganic in de kleur "Red Ginger" en "Dark Brown"

In het bijzonder zeer geschikt en aan te bevelen voor korte kapsels "baby- en jongenskapsels" (hierboven afgebeeld is een meisjespop) gezien de zachtheid van het garen en draadstructuur. Ook wel geschikt voor kleine popjes van ca. 20 cm. Niet geschikt voor poppenkapsels met lange staartjes!!!

DOLLY MOrganic is het nieuwste en enige "Organic" garen van de serie DollyMo garens. Het is een luxe superzachte mohair met een compositie van 89% mohair, 10% baby merino extra fijn en 1% nylon. Dit garen is gemaakt van een jonge angorageit en is fijner en zachter dan alle andere DollyMo garens.

Dit garen is geproduceerd in een kleine biologische boerderij in Frankrijk en geverfd in Italië en draagt een ECOCERT label.

ECOCERT biedt de Global Organic Textile (GOTS) standaard, inclusief alle stadia van textielvervaardiging, de grondstoffen zijn gecertificeerd en afkomstig van biologische landbouw en het volledige process van vervaardiging voldoet aan de milieu- en sociale criteria.

Het zachte effect dat het garen geeft kan tegelijkertijd een zachtheid en elegantie uitstralen bij je poppencreaties. Het DOLLY MOrganic garen dient op een andere wijze gebruikt te worden dan andere garens gezien het zacht is: een tip waar je aan moet denken bij het gebruik van dit garen en door Maria Asenova aanbevolen;
bij het haken heel voorzichtig de haren trekken (vrij houden dus niet meehaken) terwijl je haakt. Als het kapje gehaakt is de overige haren goed uitborstelen met bij voorkeur een "slickerborstel".

Heel opmerkelijk is dat het garen volle en lange kapsels maakt. Het garen is bij verwerking dusdanig dik dat je het haakwerk niet ziet. 

Prijs: per bol van 50 gram

In 5 mooie natuurlijke kleuren verkrijgbaar:

- Light Brown (Lichtbruin) nr. 5001
- Rust (Roest) nr. 5002
- Honey Blonde (Honingblond) nr. 5003
- Dark Brown (Donkerbruin) nr. 5004
- Red Ginger (Pippi Langkous) nr. 5005

© 2010 - 2024 Kamrin's Craft Cottage | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel